OMG! Padah Isteri Dan Madu duduk serumah.. Pening Kepala Suami Di Buatnya..

Asslamualaikum warga krt…sy terpaksa gunaaccount madu sbb takut sangat aib kluarga bahagia saya ni org lain tahu termasuk mak,mil,fil,ipar duai dan adik bradik sendiri..sbb aib ni sngt2 memalukan.

10 tahun saya jadi isteri dan saya ibu kepada 4 org anak perempuan..peranakan saya dah d ikat kerana saya ceaser dah 3x. saya ada madu dan saya terlalu sygkan dia..kami tinggal 1 bumbung dah 4 tahun kami bermadu..suami lah org yang paling gembira kerana kami rapat macam adik bradik..adik bradik pun xrapat macam kami..

Sebelum saya dimadukan..saya sedih sangat bila suami yang saya syg dan cinta mula menduakan saya atas alasan dia nak anak lelaki. saya menangis kerana terpukul dengan hasrat suami..ya dia banyak duit dn mampu..tp di dlm bilik dia lelaki yang selalu kecewakan sy…

xpernah rasa kepuasan seorg isteri kdg2 lps on dengan dia, dia terus tidur berdengkur..terpaksa la saya layan sorg2 sampai puas..mcm ni lah hubungan intim yang xpernah cukup dia bg..isteri mana nak berkongsi kasih sedangkan dia tahu suami dia sangat2 tidak mampu dr segi batin?

Hari2 dia slalu sebut kalaulah ada anak laki..kalau lah ada ank laki..sy sebagai isteri yang terlalu syg pada suami akur dengan kehendak dia utk berkahwin sorg lagi walaupun pahit harus sy telan..

Bermulalah kisah selepas saya di madukan..madu saya cantik lemah lembut sopan santun..sy rasa tergugat sbb takut suami dah xsuka saya lagi bila dah jumpa yang cantik dan muda, tp sangkaan saya tidak betul suami lebihkan masa bersama saya dr isteri mudanya..walaupun lebih masa untuk saya namun di ranjang dia tidak dpt capai apa yang saya nak..di tinggal terkapai kapai kesorang..makin teruk dari sblm berkahwin dua..

husnuzon munkin dia penat layan bini muda skrg..saya tak sampai hati melihat suami ulang alik 2 rumah..sy bagi cadangan satu kan kami dlm 1rumah..lagi pun ada teman masak,teman borak..dengan cerianya dan gembiranya suami mendengar cdangan saya..

Bermula lah kehidupan saya dan madu dlm 1 rumah..masak sama2, makan sama2..madu saya seolah olah ada sesuatu yang nak dia sampaikan pada saya sejak akhir2 ni..bila saya paksa n pujuk dia kenapa? Dia mula bgthu saya yang suami dah lama xsentuh dia hampir 2bulan..rupanya baru saya tahu suami sangat2 tidak bertanggungjawab atas kami..walaupun saya dia sentisa sentuh tp mcm xsentuh pun…sedap dia sorg je..

Pada malam tu sy xdpt nak tidur..tergerak hati ketuk bilik madu nak ajak berborak, tepat pada masa dia pun xdpt lelap..kami berborak panjang pastu entah bila sy terlelap di katil bilik madu.

Dan pada masa tu juga walaupun saya tertido saya dpt rasakan belaian yang luar biasa dari madu.dia cium sy dengan penuh perasaan..bila terjaga saya juga melayan apa yang dia buat..malam itu juga saya dan dia dpt kepuasan yang tak pernah kami rasa sebelum,.dan bermula malam tu saya selalu tidur bilik madu jika suami out station..kami seperti pasangan kekasih akrab yang teramat sehingga tak sanggup rasanya nk berpisah.

Sekarang 4 tahun kami berkeadaan begini..suami gembira kami akrab sebgini dia tak tahu apa yang kami buat di belakang dia..dah 4 tahun baru tergerak hati nak bertaubat…banyak kali saya bertaubat tapi buat balik..benda ada depan mata dan kami berdua xtahan..tolong lah saya mcm mana nak atasi masalah ni.

pengajaran kepada kaum lelaki di luar sana, kalau x mampu jangan la nak mengada2 nak berbini dua..jangan seksa pasangn anda..

sumber:awan viral.com

Akhirnya Terbongkar Juga, Pengguna Astro Mohon Berhati-hati.. Ramai Yang Sudah Terkena !

Kejadian Sebenar

…”Akhirnya……Selamat Tinggal ASTRO….WALAUPUN hati panas…sbb rasa tertipu ngan ASTRO ni… tapi…takpe….think postive jer..saje nak cerita gak manatau jadi teladan untuk orang lain… Wanie & husband decide utk terminate servis ASTRO dah lama..cuma takde masa nak buat cancellation je…1 sbb nak terminate….sakit hati takde cerita asyik cerita ntah pape diulang tayang…2 sebab kakak maira asik layan kartun dr celik mata sampai tido malam…wpun kartun tu dia dah hafal jln ceritanya..3 sebab kami nak pindah rumah taknak bawak Astro..dan sebab utama kerana… Memang kitorang tak tengok TV kalau hari bekerja….sampai rumah dah kul 9.30-10 malam..penat rehat jap terus tido… So hari ni…Wanie gagahkan diri call Astro Service Center….dr pagi call tak berangkat….sabar..sabar…itu mmg lumrah customer service di Malaysia…lepas lunch call lagi….

Dpt cakap ngan staff perempuan ni…..laju cakap nya…bla..bla..bla….ok contract cik wanie masih ada sehingga tahun 2017….kalau nak terminat skrg ada penalty charges RM240. Wanie jawab…contract saya 2 tahun je..saya langgan Astro ni sejak 2011 takkan x abis2 lagi contract….

Saya 2 tahun je..saya langgan Astro ni sejak 2011 takkan x abis2 lagi contract…. ohhh cik Wanie ada buat PENUKARAN DEKODER..so Astro EXTEND CONTRACT lagi 2 tahun….

Wanie cakap….masa saya setuju utk tukar ke dekoder baru kenapa staff ASTRO tak maklumkan bahawa Contract akan disambung lagi 2 tahun????? (Kat situ dah nampak dia sembunyikan Terms & Conditions)

Memang sumpah….dah byk kali staff Astro call suruh tukar dekoder…nak bg free yg boleh rekod bagai wanie tak pernah accept…nak jd cerita..masa dlm pantang hari tu agent/staff Astro dtg umah suh sign tukar dekoder….

IANYA PERCUMA PUAN…JGN RISAU TIADA BAYARAN DIKENAKAN..Dengan rasa tak bersalahnya dia…tidak menerangkan terma & syarat dengan terperinci.

Ok berbalik pada call td…ok cik Wanie…selepas dikira…penalty cik rm190++…ok saya bayar… campur bil utk next month prorate rm50++ (terminate kena bagi 30hari notis macam nak benti keje) so kena la bayar bill next month juga. So total kena bayar RM246++ OK SAYA BAYAR……Ok cik Wanie pembayaran mesti dibuat dlm masa 2 hari..selewat2 hari jumaat ni..

lepas buat pembayaran sila call kami semula utk makluman..baikkkkk saya bayar SEKARANG….ada apa2 lagi???? Selain dari tu apa lagi PENALTY yg saya kena????? Ooo takde dah cik Wanie… itu sahaja…btol ni takde????? Betul cik…itu sahaja yg cik kena bayar…

Dengan segera Wanie buat payment guna M2U….Pastu call Astro balik….orang lain yg jawab plak….. Dia nak terangkan dari A-Z balik…Wanie kata…dah.dah….saya dah bayar..tak oayah terangkan pape…ok dia buat semakkan….bla bla bla….ok saya akan submit permohonan cik Wanie bertarikh hari ni..tamat astro 26-02-2016… selepas itu SILA PULANGKAN DEKODER…. SUPAYA CIK WANIE TIDAK KENA PENALTY RM280…..darah dah naik…..tadi tanya ada apa2 lagi tak??? Dia kata takde…..takde….itu sahaja…apa la salahnya bgtau je semua caj kan senang….

Dekoder tu nak kena deal ngan Technician dia pula….alahai Astro apa2 je la…. So sebagai pengajaran buat semua……

JANGAN SESUKA SUKI TERIMA TAWARAN ISTIMEWA DR PIHAK ASTRO UTK TAMBAH PAKEJ KE… TUKAR DEKODER KE…SBB SETIAP KALI PENAMBAHAN ATAU PERTUKARAN DI BUAT….CONTRACT ANDA AKAN DISAMBUNG LAGI 2 TAHUN (AGAKNYA LA)…NAK CAKAP KAT SINI….ASTRO MMG PALING BYK BUAT HIDDEN CHARGE YG CUSTOMER TAK PERNAH TAU…..JADI MASALAH BILA KES NAK TERMINATE NNT… Lega dapat terminat…RM150 setiap bulan tu boleh la buat simpan ke beli emas ke…panjang cerita hari n.

GAYANYA MEMANG MANTAP.. MAHU CARI DUIT LEBIH, GADIS INI TAWAR PERKHIDMATAN GRAB NAIK LC135 DI KUALA LUMPUR

Mahu cari duit lebih, gadis ini tawar perkhidmatan Grab naik LC135 di Kuala Lumpur

Sejak kebelakangan ini, terdapat banyak idea yang muncul bagi mendapatkan wang sampingan. Daripada bekerja di rumah, sehinggalah bekerja di atas jalanraya, semuanya pun boleh jalan, asalkan boleh menjanakan pendapatan.

Mendapat idea ketika berkunjung ke Indonesia, seorang gadis baru-baru ini telah menawarkan perkhidmatan yang serupa tetapi dengan menaiki motosikal miliknya.

Menurut gadis yang dikenali sebagai Shaqirah Shukri ini, beliau pada mulanya hanya berniat suka-suka sahaja menawarkan perkhidmatan ini, tetapi tidak disangka-sangka servis yang ditawarkan oleh beliau ini telah mendapat sambutan yang baik.

Alhamdullilah rezeki tidak pernah salah alamat, niat hanya suka-suka, tetapi ada yang sudah tempah perkhidmatan Grab Bike dengan saya ini hehe.

Sebenarnya, saya menawarkan perkhidmatan Grab Motorcycle, Lebih kurang seperti Grabcar, tetapi itu naik kereta kan? Tetapi kita ini naik motosikal, luarbiasa sikit bukan? Lebih cepat, pantas dan jimat masa untuk sampai ke destinasi korang.

Hehe, jangan risau, lesen saya semuanya lengkap. So no worries la. Bab bayaran pula? Bayaran bergantung kepada anda mahu bayar berapa atas keikhlasan anda. Tetapi agak-agaklah mahu bayar RM1 saja. Minyak mahal.

Saya cuma mahu tolong sahaja dan sekadar kerja part time cari duit sikit untuk dijadikan duit poket kan? Almaklumlah masih pelajar lagi, mana ada duit sangat. Jadi, Grab Bike ini saya dah mula okay? Mana yang nak saya ambil ke hantar mana-mana ke boleh PM saya, kita deal sampai awak selamat sampai destinasi awak okay. Girls only!

Berikutan sambutan yang hangat yang diterimanya baru-baru ini, Shaqirah telah mengucapkan terima kasih kepada para pelanggannya, terutamanya mereka yang sentiasa menyokongnya.

Selamat pagi. Hi semua, maaf pada kakak-kakak yang komen dan PM saya untuk tempahan. Tidak menang tangan saya nak balas dan komen, 776 shares. Apa yang banyak sangat tu? Alhamdulillah. Doa yang baik-baik ye, mahu buat sesuatu kita kena usaha sehabis kudrat tenaga 4 kerat kita.

Terima kasih pada yang sudi tempah Grab bila dengan saya. Tanpa doa dan sokongan semua, saya tidak sekuat ini. Niat saya mahu bantu wanita di luar sana dan niat saya mahu mencari duit dengan buat perkhidmatan Grab Bike ini sekadar suka-suka pada awalnya.

Saya dan ibu baru lepas bercuti di Indonesia dan saya juga dapat inspirasi buat perkhidmatan Grab Bike ini dari sana dan mahukan kelainan dan ini yang saya cuba buat. Yang mana sudah viral, teruskan viral kerana di sebalik rezeki kita. pasti ada rezeki orang lain. Jadi, jangan pernah berdengki dengan apa yang orang ada, doakan yang baik-baik.

Sekali lagi saya ingatkan, saya hanya ambil penumpang “PEREMPUAN SAHAJA” kawasan Kuala Lumpur.

Sumber : Oh! Semput via mylabulabi.tech

Apa Nak Jadi La Budaya Orang Jepun Yang Pelik – Pelik.Seorang Ayah Berhak Memegang ‘Aset’ Anak Perempuannya Untuk Alasan Pelik Ini.

Negara Jepun merupakan negara yang terkenal dengan budaya anehnya. Berbicara tentang budaya ini, di Jepun ada satu budaya aneh yang bikin orang geleng kepala. Ini kerana disana, seorang ayah yang mempunyai anak perempuan, berhak memegang payudaranya ketika masih remaja sehinggalah dia berkahwin nanti.

Bukan soal tatasusila atau keganasan seksual, tetapi alasannya kerana supaya buah dada anak perempuan mereka besar dan padat. Orang tempatan percaya, dengan sentuhan dari ayahnya sendiri, perkembangan payudara anaknya akan semakin baik, sehingga dia berkahwin nanti dan akhirnya dipegang pula oleh suaminya.

Orang tempatan menganggap tradisi ini biasa di persekitaran mereka sebagai satu bentuk penghormatan kepada ayah mereka dan percaya yang ram@san mantap dari si ayah dapat memperbesarkan payudara anak perempuan mereka.

Menurut kajian, payudara yang diramas dengan tangan lelaki akan membuat seklus darah pada payudara menjadi lancar dan sangat berperanan dalam pembesaran payudara.Ada-ada sajakan negara ini, bakal suami bukanlah orang pertama yang rasmi kewanitaan isterinya.

Baca lagi..

Seorang guru lelaki terkejut melihat keadaan kemaluannya yang lebam selepas sedar dari pengsan dipercayai dirogol empat orang remaja perempuan.

Guru lelaki yang berasal dari Zimbabwe, tersebut menceritakan bahwa ia mengalami pelecehan seksual selama berjam-jam oleh empat perempuan berkulit terang yang masing masih dipercayai pelajar.

Dalam kejadian yang berlaku jumat kelmarin,dia menumpangkan 4 remaja wanita dalam perjalanan balik kerumah menaiki kereta.

Kemudian salah seorang wanita menyuruhnya masuk jalan kecil sebelum berhenti,secara tiba tiba salah seorang dari mereka membekap mulutnya dari belakang dengan kain yang membuat ia tidak sedarkan diri.

Pihak polis setempat yang membuat siasatan mendapati mangsa memakai kereta Toyota Quantum,empat penumpang wanita berkenan adalah buronan polis yang sudah beberapa kali melakukan pelecehan seksual terhadap lelaki di kawasan itu.

Bulan lalu sahaja terdapat 3 lelaki yang menjadi mangsa,dipercayai empat wanita itu memiliki bisnis menjual sperma lelaki.

Alasan mereka menumpang kereta orang lain dengan mengatakan ingin menjemput seorang rakan dan kemudiannya mengalihkan rute perjalanan mereka.

Beberapa mangsa berkata bahwa salah seorang dari perempuan itu pasih berbahasa Ndebele,sesekali mereka bercakap dengan bahasa yang tidak dipahami.

Guru yang menjadi mangsa berkata,sebelum ia dibekap salah seorang wanita sempat memberikan sebotol minuman,ketika ia sedarkan diri ia berada di semak samun dengan keadaan telanjang dan kemaluannya lebam lebam.

Ia kemudian bergegas ke dalam kereta dan melaporkan kejadian kepada pihak polis.Sebelumnya mangsa mendakwa bahwa ia pernah melihat gadis berkenan sebelumnya dan mereka juga pernah cuba menggodanya.

Trendingchannel.site.com

Farid Kamil Dan Sofi Jikan Buat Bigo Live Dulu Sebelum Insiden Farid Kamil Terjadi… Tiada Tanda Apa Apa Pun – Sofi Jikan

Belum lagi reda dengan isu panas Datuk Farid Kamil menampar polis dan positif dadah, kini tersebar pula video menunjukkan beliau live bersama aktor Sofi Jikan menerusi aplikasi Bigo Live. Ada beberapa pihak mengatakan video tersebut dirakam beberapa jam sebelum Farid berkelakuan aneh dan mengamuk di balai polis.

Video Bigo Farid Kamil Berada Di Pautan Akhir Artikel

Berdasarkan video tersebut, ramai yang membuat andaian bahawa Farid sudah berada di bawah pengaruh dadah ketika itu. Walaubagaimanapun, kami tidak tahu kebenaran disebalik dakwaan itu.

Apa yang kami lihat, Farid seakan tenang menjawab soalan daripada peminat dan turut berkongsi beberapa filem serta drama yang bakal ditayangkan tidak lama lagi. Malah, Farid juga tidak mahu membahaskan soal politik meskipun ada yang cuba membangkitkan isu tersebut.

Hari ini Farid akan dihadapkan ke mahkamah bagi mendapatkan perintah reman untuk siasatan lanjut. Sehingga hari ini, masih ada belum sebarang kenyataan rasmi daripada pihak Farid bagi menjelaskan perkara sebenar yang berlaku kepada beliau.

Sumber : Beautiful Nara

“Berhenti Kecam, Farid Sedang Tertekan” – Sofi Jikan ..

PETALING JAYA: Pelakon Sofi Jikan memohon orang ramai tidak terus memberi tekanan kepada pelakon dan pengarah Farid Kamil atas kejadian yang berlaku.

Sofi, 48, berkata,aktor tersebut sedang mengalami tekanan perasaan dan berhadapan dengan pelbagai masalah peribadi dan kerjaya sehingga bertindak luar kawalan.

“Dia seorang yang baik dan saya adalah antara orang yang rapat dengan beliau dan boleh dianggap sebagai abangnya. Dia berdepan dengan pelbagai masalah dan sedang berada dalam depresi.

“Saya sedih bila ramai yang mengecam dia dengan pelbagai tomahan sedangkan tidak tahu apa sebenarnnya terjadi, kita tidak tahu apa yang terjadi. Lebih elok tunggu dia keluar dan bagi keterangan, ” ujarnya kepada mStar Online.

Terdahulu, pada Khamis pelakon dan pengarah Datuk Farid Kamil ditahan selepas mengamuk dan menyerang seorang anggota polis, selain dua orang awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din berkata, Farid hadir ke balai polis tersebut bersama seorang rakan untuk membuat laporan berhubung kes kemalangan jalan raya.

Beliau bagaimanapun, tiba-tiba bertukar berang dan menunjukkan mesej aplikasi Whatsapp berbunyi ‘300 artis hutang ah long’.

Farid kini ditahan dan disiasat mengikut Seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di balai polis serta Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana perlakuan yang menyebabkan kecederaan.

Sementara itu, Sofi menambah, aktor berkenaan juga pernah menyatakan hasrat memperjuangkan nasib artis yang berdepan dengan masalah hutang ah long.

“Farid mempunyai semangat untuk bela nasib artis dan dia sangat sensitif bila ada isu berkaitan dengan artis seperti berita ‘300 artis berhutang dengan ah long.

“Mungkin berlaku provokasi hingga dia bertindak demikian,” ujarnya.

Sumber: MSTAR

Kredit : GedebokViral.Com

Cekup ketua Yakuza hasil gambar ‘TATU’ tular

BEKAS ketua Yakuza Jepun ditahan di Thailand, menamatkan pemburuan polis selama 14 tahun selepas gambar cacah lambang Yakuza dan jari kelingkingnya yang kudung tular.

Shigeharu Shirai, 72, ditahan pasukan SWAT polis Thailand di Lopburi, kira-kira 50 kilometer dari Bangkok, ketika lelaki itu sedang membeli-belah di pasar, hari ini.

Pihak berkuasa Jepun mengeluarkan waran tangkap terhadapnya kerana terbabit dalam kejadian tembak menembak antara dua kumpulan Yakuza di negara itu pada 2003.

Shigeharu yang melarikan diri ke Thailand, berkahwin dengan wanita tempatan.

Bagaimanapun, baru-baru ini seorang penduduk di kawasan Shigeharu tinggal menyiarkan gambarnya bermain dam yang jelas menampakkan cacah pada tubuhnya serta jari kelingking kudung.

Menjadi amalan anggota Yakuza memotong hujung jari mereka bagi menebus kesalahan.

Gambar itu dikongsi 10,000 kali dan menarik perhatian polis Jepun sebelum meminta kerjasama polis Thailand untuk menahannya.

“Suspek mengaku pernah menjadi ketua satu kumpulan Yakuza Kodokai,” kata jurucakap polis Jeneral Wirachai Songmetta yang merujuk kepada Yakuza terbesar Jepun, Yamaguchi-gumi.

Yakuza muncul selepas Perang Dunia Kedua sebagai pertubuhan jenayah dengan pendapatan berbilion ringgit meliputi perjudian, dadah, pelacuran dan pinjaman wang serta jenayah terancang.

Tidak seperti mafia Itali atau kongsi gelap China, Yakuza tidak diharamkan di Jepun, malah setiap kumpulan mempunyai ibu pejabat yang diketahui polis.

Shigeharu menghadapi dakwaan menembak mati ketua satu kumpulan yang tidak sehaluan. Tujuh anggotanya yang ditahan, dihukum penjara antara 12 hingga 17 tahun.

“Suspek tidak membuat pengakuan terhadap dakwaan itu namun mengaku mangsa sering membulinya,” kata Wirachai.

Seorang lelaki dari Jepun mengunjunginya dua atau tiga kali setahun untuk memberi wang kepada Shigeharu yang hidup sederhana tanpa pasport atau visa.

Ada kira-kira 70,000 rakyat Jepun tinggal di Thailand, kebanyakannya terbabit dalam sektor automobil dan elektronik.

Kredit : Harian Metro Online

Dato Farid Kamil Yang Pukul Orang Hari Ini Bukan Calang-Calang Orang..Jom Lihat Biodata Beliau

Dato’ Farid Kamil bin Dato’ Dr. Zahari atau lebih dikenali sebagai Farid Kamil (lahir 5 Mei 1981) ialah seorang pelakon, model, penulis lakonlayar dan pengarah filem Malaysia dan merupakan abang sulung kepada pelakon Fadzil Zahari.

Memulakan kerjaya profesional dalam bidang lakonan pada 2003, beliau meraih kemasyhuran bagi peranan persembahan lakonannya dalam beberapa filem pecah panggung termasuk filem komedi Jutawan Fakir (2003); seram Tujuh Perhentian (2004) dan Potret Mistik (2005); aksi Remp-It (2006), Anak Halal (2007) dan Evolusi KL Drift (2008); drama romantik I’m Not Single (2008) dan siri filem Lagenda Budak Setan (2010–2014) serta cereka sains Apokalips X (2014). Kredit filemnya yang lain termasuk Aku Masih Dara (2010), Hantu Gangster (2012), Love, Supermoon (2015) dan terbaru Tombiruo: Penunggu Rimba (2017). Farid memulakan kerjaya pengarahannya pada 2009 menerusi filem V3: Samseng Jalanan yang ditayangkan pada 2010.

Menerusi watak anak jalanan dalam filem Anak Halal pada tahun 2007 dan sebagai Kasyah dalam Lagenda Budak Setan (2010), beliau telah dicalonkan untuk kategori Pelakon Lelaki Terbaik dalam Watak Utama – Festival Filem Malaysia. Beliau juga menerima pencalonan untuk kategori Pengarah Terbaik di FFM menerusi filem sulung arahannya, V3: Samseng Jalanan.[1] Beliau merupakan antara segelintir individu dalam bidang seni di Malaysia yang pernah menerima anugerah tertinggi daripada Yang di-Pertuan Agong menerusi Anugerah Seni Negara.

Beliau dilahirkan sebagai Farid Kamil bin Zahari pada 5 Mei 1981 di Alor Setar, Kedah, beliau merupakan anak kepada tenaga akademik kedoktoran di Universiti Teknologi MARA iaitu Datuk Dr. Zahari Che dan ibunya, Datin Sharifah Bardah Syed Abdillah. Beliau merupakan anak sulung dari 5 adik beradik juga mempunyai ijazah dalam bidang pembikinan filem di UiTM. Adiknya, Fadzil Zahari juga seorang pelakon.

Kehidupan Peribadi

Ketika mula menceburkan diri dalam bidang seni, Farid mempunyai hubungan istimewa bersama aktres Irma Hasmie. Mereka mula menjalinkan hubungan pada tahun 2004 dan akibat ketidaksefahaman, mereka berpisah pada tahun 2008. Aktres kontroversi Fasha Sandha dikaitkan sebagai punca perpisahan pasangan ini.[perlu rujukan

Pada tahun 2009, Farid dan heroin serasinya Lisa Surihani dikaitkan mempunyai hubungan istimewa.[23] Namun kedua-duanya menafikan.Hanya pada penghujung tahun tersebut teka teki siapa kekasih Farid hampir terjawab apabila pendedahan mengenai hubungan intim Farid bersama aktres jelita yang merupakan pelakon sampingannya dalam filem Evolusi KL Drift, Diana Danielle mula menghiasi dada-dada akhbar. Pasangan ini tidak menafikan atau mengiyakan, namun mereka berdua memilih untuk tidak terlalu terdedah kepada media, malah hubungan Farid dengan ibu Diana, Norsiah Ramli, juga dikatakan dingin.Pasangan ini berkahwin pada 3 November 2012 dan dikurniakan dua anak — Muhammad dan Nur Aurora.

Kisah hidup Farid ketika di awal pembabitan dalam bidang seni sehingga sudah bergelar suami dan bapa, masih menjadi perhatian sehingga kini. Beliau dikaitkan dengan pelbagai kontroversi bukan bererti figura terkenal ini bertindak menyembunyikan diri sebaliknya dia terus bertahan dalam industri ini. Malah, dia juga antara selebriti yang cukup disenangi media kerana tidak mudah meleting berhadapan sebarang isu yang melanda.

Darjah kebesaran

Pada 16 Disember 2017, beliau bersama-sama dengan Aaron Aziz[46] telah dikurniakan Darjah Indera Mahkota Pahang pada 16 Disember 2017 yang membawa gelaran Dato’ sempena memuliakan ulang tahun Hari Keputeraan Sultan Ahmad Shah di Istana Abu Bakar di Pekan, Pahang

Sumber wikipedia

Artikel berkaitan

Pelakon bergelar Datuk mengamuk di balai

POLIS mengesahkan pelakon dan pengarah bergelar Datuk yang ditahan selepas dipercayai mengamuk, menampar anggota polis trafik dan menendang orang awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara, 1.20 tengah hari, hari ini positif dadah.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din berkata, ujian air kencing mendapati lelaki berkenaan positif dadah jenis ganja.

“Saya mengesahkan pelakon berkenaan positif dadah jenis ganja.

Polis akan mendapatkan perintah tahanan reman terhadap suspek esok,” katanya.

Portal Harian Metro hari ini melaporkan pelakon berusia 37 tahun itu secara tiba-tiba menampar anggota polis yang bertugas di kaunter Balai Trafik Kota Damansara.

Selain menampar polis dia turut menendang dua orang awam di dalam balai berkenaan.

Siasatan awal mendapati suspek datang ke balai bersama seorang rakan untuk membuat laporan polis kes kemalangan jalan raya, namun apabila anggota trafik bertanya laporan yang ingin dibuat, suspek menunjukkan mesej aplikasi whatsapp 300 artis hutang ah long.

Susulan itu, pelakon dan pengarah itu ditahan dan disiasat mengikut Seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di balai polis dan Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mencederakan.

Sumber:hmetro online Via jarimontok.com

Gam Tiga Saat Punca Kakinya Dilapah!

Kasihan kanak-kanak malang ini. Gara-gara bermain dengan gam biasa RM2 yang digunakan ibunya untuk membuat pelamin, kakinya terpaksa dilapah di hospital.

Gara-gara gam biasa, kaki mangsa dilapah…

Tidak disangka barang yang digunakan secara harian boleh membawa kesan yang diingati sampai bila-bila.

Dek kerana gam RM2 dengan nama ‘3 Second OK’, kaki anak perempuan Puan Farhah yang berusia tiga tahun itu terpaksa dilapah!

Lihat gambar yang telah dikongsi beliau, tengok sahaja sudah rasa pedih dan sakit….

Kaki melecur dengan teruk hingga terpaksa dilapah

Akibat kesan gam tersebut yang begitu kuat hingga membuatkan kulit anaknya, Nur Hasya Yusra Shahrul Izuan melecur teruk.

Doktor terpaksa membuat pembedahan bagi membuang bahagian yang terkena bahan itu. Akibatnya, kaki kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun ini seperti dilapah (lihat gambar).

Gam untuk menghias pelamin dan hantaran

Kejadian yang berlaku di Kuala Terengganu ini terjadi semasa Puan Farahah membeli gam tersebut untuk menyiapkan hiasan pelamin dan hantaran.

Setelah siap dan menyimpan gam tersebut, beliau tidak menyangka anaknya nampak dan mengambil gam itu!

Beliau segera membasuh kesan gam tersebut pada tangan anaknya, namun ketika hendak menyalin pakaian anaknya, beliau mendapati terdapat kesan gam yang sudah kering pada bahagian betis seluar anaknya juga.

Awalnya, Nur Hasya mendapatkan rawatan di Hospital Dungun tetapi kemudian dirujuk ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk bertemu pakar kulit kerana bimbang bahan kimia yang terdapat pada gam itu akan merebak sekiranya tidak dibedah.

Menurut Puan Farhah, anaknya terpaksa menjalani pembedahan di HSNZ. Doktor perlu membuang isi dan kulit yang terkena gam itu hingga ke paras lemak kerana bimbang bahan kimia yang tertinggal boleh mengakibatkan kaki anaknya semakin teruk.

Amaran untuk ibu bapa semua. Anda perlu lebih berhati-hati!

Kejadian itu menjadi viral di Facebook selepas ibu kanak-kanak itu, Farhah Nuar, 27, memuatnaik status di media sosial Facebook semalam.

Beliau tak menyangka kejadian itu mendapat perhatian ramai. Malah ramai yang telah berkongsi pengalaman seumpama itu di ruangan komen statusnya itu.

Bagaimana gam tiga saat ini menyebabkan kulit adik Nur Hasya dilapah? Mari kita lihat kandungannya.

Kandungan gam tiga saat ini ialah cyanoacrylates yang juga mempunyai:

  • methyl 2-cyanoacrylate
  • ethyl-2-cyanoacrylate (biasaannya dijual dalam bentuk “Super Glue” and “Krazy Glue”)
  • n-butyl cyanoacrylate
  • 2-octyl cyanoacrylate

Cyanoacrylates boleh mendatangkan kesan bahaya seperti melecur dan keracunan sekiranya termakan atau terkena pada kulit.

Langkah keselamatan awal sekiranya terkena kulit

Sekiranya terkena kulit;

  • segera basuh bahagian yang terkena gam dengan air yang suam sambil menggosok secara perlahan.
  • JANGAN kopek bahagian yang sudah kering
  • sekiranya dua jari terlekat, cuba gunakan minyak sayuran sambil menggerakkan jari ke depan dan ke belakang sehingga ia boleh dileraikan.

Nota: sekiranya keadaan teruk, segera ke hospital dan berikan butiran berikut;

  1. umur, berat dan keadaan mangsa
  2. jenama produk (lebih baik jika bawa bekas produk)
  3. masa terkena atau tertelan
  4. bahagian yang terkena bahan tersebut

Semoga kejadian seperti ini tidak berulang lagi. Hati-hati ibu semua. Sentiasa pantau apa yang anak-anak anda main, ya.

Sumber: thereporter, medline plus

Kredit : The Asian Parents Malaysia

Mengapa Ada Pusat Yang Tenggelam Dan Ada Pusat Yang Timbul?

Ramai yang sangka pusat terbentuk dari bagaimana tali pusat dipotong. Tapi sebenarnya salah! Jadi, kenapa ada pusat tenggelam dan ada yang timbul? Jom kita semak jawapan sama-sama.

Pusat tenggelam atau pusat timbul?

Pusat bukanlah satu topik yang sering ‘dibincangkan’ atau diceritakan, bukan?

Namun tidakkah anda terfikir mengapa ada orang pusatnya terkeluar dan ada orang pusatnya tenggelam?

Bukannya selalu kita baca artikel tentang pusat, tapi sekali-sekala membaca tentangnya tentu menarik 🙂

Jika anda perasan, pusat yang tenggelam lebih kelihatan ‘normal’ berbanding pusat yang timbul kerana lebih ramai mempunyai pusat yang tenggelam.

Jadi, jika anda salah seorang yang mempunyai pusat timbul, ini bermakna anda adalah istimewa.

Bila pusat tenggelam dan pusat timbul terbentuk?

Sebenarnya, pusat berasal dari tali pusat yang terputus selepas anda dilahirkan.

Ramai yang menyangka pusat terbentuk hasil daripada bagaimana tali pusat dipotong. Namun sebenarnya bukan!

Yang sebetulnya, pusat ialah parut tisu yang terbentuk beberapa hari selepas tali pusat dipotong.

Ia selepas baki tali pusat yang sudah kering kemudian jatuh dengan sendirinya.

Pusat yang timbul menunjukkan anda mempunyai parut tisu yang lebih dari mereka yang mempunyai pusat tenggelam.

Keunikan pusat tenggelam dan pusat timbul

Walaubagaimanapun, ada sesuatu berbeza pula yang menyebabkan bagaimana pusat boleh terbentuk!

Walaupun bentuk pusat sebenarnya tidak kekal. Ia dikenali sebagai hernia tali pusat.

Jika otot perut bayi tak bersatu pada masanya, tisu ini akan timbul melalui otot fiber seperti hernia yang lain. Ini menjadikan pusat timbul seperti yang anda pernah lihat.

Lebih menakjubkan, ia juga boleh terkeluar secara tiba-tiba jika bayi sedang menangis atau menegangkan ototnya!

Bunyi agak menakutkan tapi ia langsung tak merbahaya. Selalunya parut tisu yang membentuk pusat ini akan hilang selepas setahun atau dua, namun sekiranya ia tidak elok selepas 4 tahun, prosedur ringkas boleh membantu.

Bagi anda yang mempunyai pusat tenggelam, ia juga tak semestinya akan kekal begitu selamanya.

Keadaan yang tertentu boleh menyebabkan pusat anda timbul.

Tapi jika anda benar-benar tak suka dengan pusat anda, anda boleh berjumpa pakar pembedahan kosmetik.

Dan sebenarnya sudah ramai yang membuat pembedahan untuk ‘membetulkan‘ pusat timbul menjadi tenggelam.

Sumber : buzz.auntyacid

Kredit : The Asian Parents Malaysia

Pengantin kanser payudara maut lepas 24 jam berkahwin dengan suami tercinta

Pengantin baru mati selepas 24 jam berkahwin

Lebih setahun selepas mendapat tahu dia menghidap kanser payudara, Heather Lindsay dari Connecticut, A.S. mengambil keputusan untuk mengahwini David Mosher, kekasihnya yang tercinta. Malangnya, perkahwinan itu berakhir dengan berita pengantin baru mati dan tewas dalam perjuangannya dengan penyakit kanser selepas 24 jam berkahwin….

Sedihnya! Mari ikuti kisah perkahwinan yang penuh erti ini.

Pada 22 Disember lalu, Heather yang kelihatan sangat cantik memakai gaun perkahwinannya, telah berkahwin di gereja hospital.

David dan Heather telahpun mengharungi pelbagai perkara sepanjang bersama. Hari itu, mereka sempat melafaskan ikrar perkahwinan dalam upacara yang kecil bersama keluarga dan rakan-rakan terdekat.

Pengantin baru maut kerana kanser payudara tahap 4

Cerita percintaan mereka sungguh indah dan mengharukan!

Bayangkanlah… David telah membuat lamaran sejurus selepas Heather didiagnosis dengan kanser payudara kerana dia tidak mahu membiarkan Heather menghadapi cabaran itu seorangan.

Pasangan yang bertemu semasa di dalam kelas tarian itu telah bersama selama setahun setengah sebelum Heather menerima berita tentang kanser payudaranya itu.

Lihatlah gambar di bawah ini. Sayu hati melihat Heather yang nazak masih sempat bergurau dengan suaminya.

Heather yang menghidap penyakit kanser payudara tahap 4 telah bergantung kepada David dan kawan-kawan rapat ketika melalui masa yang sukar ini.

Pasangan itu sebelum ini sepatutnya berkahwin pada 30 Disember 2017, tapi disebabkan kesihatan Heather semakin merosot, mereka memutuskan untuk berkahwin seminggu lebih awal.

Menangani trauma selepas kehilangan pasangan

Cabaran paling besar yang perlu diharungi selepas kehilangan pasangan, ialah situasi untuk “mengatasi kesepian dan meneruskan kehidupan” kata pakar psikologi Romeo Vitelli.

Langkah pertama dalam menangani proses trauma selepas kehilangan pasangan ialah tidak mengasingkan diri dari orang lain.

Dapatkan sokongan sosial yang sesuai. Ia boleh membantu mereka yang telah kehilangan pasangan atau orang kesayangan.

Kesedihan boleh menimbulkan banyak risiko kesihatan, seperti kemurungan, demensia, dan jangka hayat yang lebih pendek. Oleh itu, adalah sangat penting buat pasangan yang bersedih untuk mendapat bantuan profesional.

Walaupun kesedihan dan kemurungan boleh dikurangkan dengan pengambilan ubat, ini cuma jalan penyelesaian jangka pendek saja. Terapi dan kaunseling akan menawarkan rawatan emosi  jangka panjang yang lebih baik.

Kajian mendapati bahawa kehilangan pasangan meningkat perbuatan berisiko, seperti merokok, penyalahgunaan alkohol atau dadah.

Kesedihan yang mendalam apabila trauma kehilangan pasangan boleh “meresap” dan melumpuhkan emosi seseorang.

Pasangan hidup boleh bersedih bertahun-tahun, tetapi ia boleh menjadi lebih mudah meneruskan kehidupan sedikit demi sedikit setiap hari.

Kami di theAsianparent mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa. Semoga suaminya kekal kuat mengharungi cabaran ini. Buat Heather, tenanglah kau di sana.

Sumber : The Huffington Post, NBC Conneticut, Psychology Today

Kredit : The Asian Parents Malaysia