PERGHHH…!!! PANAS…!!! GAMBAR MELETOP PELAKON GERAK KHAS TERSEBAR DI MEDIA SOSIAL…??? INGIN CARI PUBLISITI MURAHAN…?? FUHHHH…KORANG TENGOKLAH SENDIRI…!!!

Korang kenal lagi tak dengan sorang artis wanita ni? Dia pernah berlakon dalam drama Gerak Khas dan juga filem seram Villa Nabila. Artis ni juga pernah jadi peserta Mentor musim ke-6 yang merupakan protege kepada penyanyi Ferhad.

Sekarang ni artis ni kembali popular beb.. Bukan sebab lakonan dia mantap atau dia dapat tawaran berlakon di Hollywood, tapi dia jadi popular sebab berposing seksi terlampau dalam laman Instagram.

Selamba je artis ni tayang tubuh montok dia yang berpakaian ketat sehingga menampakkan apa yang tak sepatutnya. Tapi macam biasa.., artis ni kenalah tahan telinga bila netizen mula kutuk dia kaw-kaw selepas tu..

Kadang-kadang terfikir lah jugak kann.. Artis-artis ni selalu merungut kononnya tak suka dihina dan dikecam oleh peminat.. Tapi kalau dah buat perangai mengalahkan duduk di Hollywood, memang padan laa kena kutuk beb..

Korang nak seksi ke.., nak pakai ketat tunjuk lurah dan tundun ke.., atau nak bogel sekalipun itu korang punya pasal lahh.. Tapi jangan laa gatal mengelitis secara sengaja upload gambar-gambar macam tu ke media sosial..

Bila kena kutuk nanti tahu pulak nak meroyan kann… Dah tu salahkan la masyarakat Malaysia kononnya tak open minded dan tak boleh nak hormat privasi orang lah bagai.. Sendiri yang memintak.., memang patutla kena kutuk.. Hahaha..

Kalau nak popular tu kann.., tak payah tayang lurah atau tundun pun boleh je popular dik non oiii… Ramai je artis yang lain boleh popular sampai menang anugerah tiap-tiap tahun tanpa berpakaian terlampau.. So lain kali insaf lah ye..


Kami tidak tahu apa ada dalam fikiran pelakon baru yang juga bekas peserta Mentor 6, Tisha Shamsir ketika memuat naik gambar-gambar seksi lagi mengghairahkan dalam Instagram miliknya, dua hari lalu.

Mungkin dia fikir tahap keyakinan dirinya sebagai perempuan jelita amat tinggi meskipun baru bangun dari tidur.
Namun sebagai artis yang baru hendak meningkat naik menerusi drama bersiri Gerak Khas dan terbaharu Polis Evo, sudah tentu perkara sebegini menjadi hangat diperkatakan.

Tidak hairanlah jika gambar-gambar ini dikongsikan di laman-laman media sosial sekaligus mengundang kecaman dari orang ramai.

Ianya turut disiarkan semula Tisha di laman Instagramnya bersama komen klise yang akan diberikan artis bila dikritik terlalu seksi iaitu “hanya Tuhan saja yang tahu”…



Berikut adalah beberapa keping gambar seksi yang dikongsikan Tisha dan nilai sendiri sama ada ianya sesuai dia kongsikan untuk tatapan umum, tidak kiralah anda seorang selebriti mahupun manusia biasa.

Berdasarkan hashtag, ianya merupakan koleksi gambarnya ketika baru bangun tidur dan sebelum mandi, bukan?


Apa pun, agak seram juga membaca komen peminat Tisha yang mungkin “geram” dengan gambar yang dikongsikan hingga mempelawa diri untuk mandi bersama dan membayangkan apa berlaku ketika dia mandi.

Tapi untuk menyalahkan mereka pun 100% pun tidak boleh juga jika pihak empunya diri yang ‘mengundang’ reaksi-reaksi sebegitu dengan perkongsian gambar secara sukarela begitu, bukan? Entahlah… –Kedahnews.com

Pasangan Pengantin Tak Tentu Arah Bile Tok Kadi Tuduh Pengantin Pernah “Main” Sebelum Akad Nikah. Inilah Punca Tok Iman Tuduh Buat Ramai Terkejut!!

Tok Kadi di Terengganu

Aku ni orang utara, tapi aku cukup suka dialek Terengganu (bukan bahasa Terengganu ye, bahasa tetap Bahasa Malaysia. Eh, ke Bahasa Melayu? Ahhh…tibai la!). Bagi aku comey sangat dialek Ganu ning.
Balik dari makang sata kat Kemamang dulu… sepanjang jalang (eh?) aku dok test power cakap dengan dialek Ganu. MrHubby la tukang editor nye, sebab dia terer banyak dialects walaupun dia Johorean.
Okay…jom baca lawak ni. Jenuh aku tersenyum-senyum dari tadi…
Suatu hari masa majlis akad nikah di Terengganu…
Sebelum akak nikoh, Tok Kodi ngesoh name IC pengatin laki. Kodi kata nok tanye soalang skit. Pengatin laki debo doh ni.
Kodi: Lame dah kenal hok puang ni?

Pengantin: Dalam 2 tahun lebih.

Kodi: Hoo molek la…mesti gi dating sokmo ni dok?

Pengantin: Kadang-kadang je Tok. Dia dok Terengganu, saya dok KL.
Kodi: Doh xjupe, org muda leni orang ngorat wat sek sokmo la ni.
**terangkat punggung pengantin lelaki dan wali dengor soalan tu***

Pengantin: Mana ada Tok, kang haram!

Kodi:Bakpe haramnye? Kang ada niat nok nikoh. Wat sek la. Barang percume!

Wali: Hoi! Mung Tok Kodi jangang wat aib anak nantu aku gitu depang orang rama ning!!!!
Kodi: Cer wat mari talipon mung aku nk cek
***kodi mitok ngan pengantin***
Pengantin: Talipon saya ikut suka saya la nk save menda pun.
Wali: Wi la awang eh, kalu mu rasa mu dok wat
***ketor tangan pengantin bagi fon ke kodi, muka meroh merang doh***

Kodi: Doh ni fail natang ape? Wat sek la ning. Ke org panggil menda gining?

***wali cepat2 bangun gi tengok, pengantin pun sama naik…saksi bejerebat atas belakang***

Dan ramai-ramai pakat kata…
“oooo WHATSAPP!!!”
Sumber Info
Artikle Lawak Kedua
Bulan Madu Tiga Anak Dara
Tersebutlah alkisah sebuah keluarga aman bahagia yang dianggotai sepasang suami isteri bersama tiga
orang anak dara mereka. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga anak dara tersebut melangsungkan perkahwinan
mereka secara serentak.
Maka sedih bercampur gumbira menyelubungi hati dan perasaan kedua ibu bapa mereka apabila majlis
perkahwinan tersebut selamat dilangsungkan.
Apabila ketiga-tiga pasangan bersiap sedia untuk pergi berbulan madu ke tempat haluan masing-masing,
kedua ibu bapa mereka pun dengan tegas berpesan supaya mereka tidak lupa untuk mengirimkan berita
sepanjang pemergian mereka walau dengan sepatah dua kata. Supaya tidak membebankan setiap
pasangan, ibu bapa mereka mencadangkan agar mereka hanya menulis tajuk iklan yang dapat
menggambarkan maksud yang ingin disampaikan. Lalu mereka semua pun bersetuju degan cadangan
tersebut.

Seminggu selepas mereka semua pergi ke arah tujuan masing-masing, si ibu menerima sepucuk surat dari
anak mereka yang pertama, suratnya amat ringkas, hanya perkataan “Nescafe” yang tertera. Si ibu yang
cuba menyelami maksud yang ingin disampaikan, tanpa berlengah menyemak iklan “Nescafe” di akhbar
yang berbunyi “Nikmatnya tak terhingga”, maka fahamlah si ibu akan maksud yang ingin disampaikan.

Selang seminggu selepas itu, mereka menerima sepucuk surat dari anak mereka yang kedua pula, suratnya
juga pendek, hanya berbunyi ” Standard Chartered Bank”. Apabila disiasat dengan lebih lanjut, iklan
Standard Chartered Bank rupanya bermaksud “Besar, Teguh dan Peramah”, maka tersenyumlah kedua
orang tua tersebut.

Seperti lazimnya mereka pun tertunggu-tunggu akan berita dari anak ketiga mereka, namun minggu demi
minggu tidak juga mereka menerima sebarang khabar berita. Mulanya mereka agak risau namun setelah
hampir dua bulan berlalu, mereka akhirnya menerima sepucuk surat yang amat dinananti-nantikan, suratnya
juga amat ringkas, hanya tertulis perkataan “MAS”. Mulanya mereka agak hairan kenapalah anak mereka
mangambil masa yang lama sangat untuk menulis perkataan “MAS” namun setelah membaca iklan MAS
di surat khabar, mereka pun tersenyum. Di surat khabar, iklan MAS berbunyi, “Tiga kali sehari, tujuh hari
seminggu…”
Pasangan Lanjut Usia
Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhana besar, diatas katil… sepasang suami
isteri yang telah lanjut usia baru masuk tidur.

Suaminya telah mula mengantuk tapi isterinya terbangkit perasaan ghairah malam itu…

Si isteri bersuara,

“Dulu-dulu tu….. abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tido.” Suaminya dengan separuh sedar,
menggenggam tangan isterinya, lepas tu mula mengantuk semula.

Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi, “Kemudian tu…. abang selalu cium saya.” Si suami dengan
rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan menyentuh bibirnya ke pipi si isteri.

Lepas tu sambung tido balik. Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi, “Kemudian tu… abang selalu
gigit-gigit leher saya…”

Dengan perasaan marah dan geram, si suami melontar selimutnya dan bangun dari katil tu. Si isteri
bertanya, “Abang nak gi mana tu?”

Dengan marah suaminya menjawab, “Nak gi amik gigi la ni!!!”
Sumber Info

Sebaik Selesai Mengurut, Aku Dan Suami Siap Untuk Pulang. Namun Semasa Nak Pakai Selipar, Aku Ternampak Sesuatu Yang Buat Aku Tergamam

Bila dari hari Isnin hingga ke Jumaat kita penat bekerja, kita mesti ambil satu hari untuk manjakan diri. Antara aktiviti yang boleh hilangkan penat ialah baring sambil tengok movie kat bilik, tidur sehari tak payah keluar rumah langsung dan pergi mengurut.

Fuhh mengurut tu feeling dia lain macam. Memang rasa fresh setiap kali lepas urut.. Tapi urut badan, kepala dan kaki ehh.. Bukan benda lain.

Cakap pasal mengurut, kami dapat kiriman emel dari seorang isteri menceritakan pengalaman sakit hati, tak dapat dilupakan bila dia pergi mengurut dengan suaminya di satu tempat urut bertemakan bali ni.. Alamak..

Ingin cerita pengalaman paling sakit hati berurut

Saya ingin berkongsi pengalaman saya berurut di salah sebuah pusat urut yang bertemakan konsep bali bersama suami saya. Tujuan saya berkongsi cerita adalah untuk mengingat dan menasihatkan kepada semua kaum wanita yg berstatus isteri, tunang, gf atau apa2 pun status anda.

Untuk pengetahuan semua, suami saya adalah seorang ahli sukan. dia selalu minta saya urut malam2 sebelum tido. Tapi saya pun seorang isteri yang berkerja.

So saya pun penat gak nak urut dia tiap2 malam. Sape cakap mengurut ni tak penat?? dengan badan suami yang berotot lagi (keras sebab bersukan). Penat weiiii.. Dia selalu mengadu dia sakit2 badan kebelakangan nie.

Dia ajak saya mengurut di pusat urut. sebelum ni kami memang biasa mengurut di Ampang, area rumah mak mertua, sebab suami memang orang sana. yg mengurut suami pun lelaki la.

Biasanya suami je yang selalu mengurut badan, kalau saya teman pun urut kaki jela.. Sejak berpindah rumah sendiri ni kami pun tak tau tempat nak mengurut. Disebabkan kami selalu shopping barang dapur di tesco.

Kami pun nampak lah satu pusat urut di dalam tu.. Malangnya pusat urut tersebut tidak lagi menerima pelanggan kerana time tu dah pukul 8.30 mlm. Katanya pelanggan yang booking dah penuh.

Rasanya saya sudah pergi ke pusat urut tersebut sebanyak 3 kali (selalu pergi selepas shopping barang dapur) namun masih tidak pernah mendapat khidmat mereka kerana selalu full. Pusat urut ni ada mengurut lelaki mahupun perempuan. Perempuan yang urut perempuan la.. laki yang urutnya laki la.

Sebabkn dah full saya pun suruhlah suami google pusat urut yang lain.. lepas dah goggle, jumpa lah satu pusat urut ni. Suami pun suruh saya call tempat tu.. Lepas dah tau lokasi saya dan suami pergi la kesana. Berapa minit je dengan pusat urut yang pertama tadi.

Kedai urut nampak lain macam..

Keluar je kereta saya tengok pusat urut tu.. macam scary je.. Pusat urut tu di tingkat dua bangunan kedai. Konsep pusat urut tu ala2 Bali. Kami pun masuklah. Kami berdua masing2 urut badan.. Dah bayar apa semua saya tanya la yang urut suami siapa? orang kaunter (perempuan) tu cakap perempuan. Saya pun tergaman sekejap.. Suami pun serba salah.. dah bayar kan..

Tp tak fikir negetif sebab pusat urut ni maybe yang jenis professional (dalam kepala otak pikir staff yang urut pakai uniform mcm maid2 org kaya dalam cerita2 tv tu kot, pakai sarung tangan plastik yang orang selalu jual makanan tu pakai dan bagi pelanggan pakai baju yang sepatutnya la time urut, sebab saya ni tak pernah urut badan dan tak pernah pergi tempat2 urut mcm nie) time tu rase saya ni kena open minded sikit la..

Saya berkali2 pesan kepada orang kaunter tu supaya bagi suami tukang urut yang jenis urut kuat (dalam hati supaya suami dapat yang makcik2 dan gempal2 sikit.. hehe) lagi pun suami memang selalu komplen yang saya urut tak rasa. Sebab kan kami ni urut secara couple..

Lepas dah habis urut, pergi ke tempat suami pula lepas tu..

So orang kaunter tu ajak kami pergi ke tingkat 3.. dia tunjuk tempat urut kami.. Suami dan saya sebelah2 je.. yang pisahkan kami hanya lah langsir. nak cakap bilik pun tak jugak.. sebab dia macam pentas kayu, ada langsir, tilam single, bantal, kena bukak kasut dan towel je). Tingkat atas tu semua konsep urut dia mcm nie.

lepas kami dah salin baju semua ade orang ketuk dari luar (bagi isyarat yang dia nak masuk la) sekali bila tukang urut tu masuk tengok2 memang bukan macam apa yang saya bayangkan.. Dia pakai seluar jeans pendek, baju kemeja lengan pendek yang had ketiak tu, muda dan putih.. bajet2 saya rumah tukang urut ni dalam lingkungan baya2 saya 25 tahun..

Saya diam lagi.. Dalam pikiran maybe suami dapat yang macam saya pikirkan tadi.. kami urut sejam.. tukang urut tu urut biasa2 je.. sempat la sembang dengan dia, ni keje full time dia ke? asal mana? dia dah kawin ke? suami mana? umur berapa?

Dia cakap ni memang keje full time dia, asal Champa, ada anak 2 orang tapi takde suami (so korang boleh pikir kot mana dia dapat anak tu) umur dia 31 tahun.. Tapi kalau korang tengok pun tak macam 31 tahun weeeiiiii.. badan dia pun kecik molek je..

lepas dah habis urut, saya dengan suami pun siap2 la.. turun dari pentas kayu (tempat urut tu) nak pakai sliper saya tengok tempat urut suami ade kasut tumit tinggi warna hitam dalam size 4 kat luar. Dalam hati dah menggelegak dah, menyumpah2 dah..

jalan depan sikit nak ke pintu untuk turun ke bawah tengok ade tukang urut yang urut badan saya tadi dan sebelah dia seorang perempuan pakai dress hitam bapak pendek punya (kalau dia tonggeng kompem nampak seluar dalam dia) saya pun anggap perempuan tu yang urut suami..

Bab1 betul.. ini tukang urut yang dia bagi urut laki aku??? Aku rasa diorang nie memang ada buat extra service kalau mane2 jantan yang mintak tu.. Korang bayang kan la.. Kalau urut kat katil urut tu takpe lagi.. Ni urut kat atas tilam single atas pentas kayu takde katil.. Kompem2 la kena panjat badan bile nak urut bagai..

korang pun boleh fikir kan.. shit betul.. aku dah tarik muka dah dengan suami.. tukang urut tu dua2 senyum kat kami time nak turun tu.. otw balik memang tukar silent mode dengan suami..

Memang tak la lepas ni nak urut mana-mana main terjah je

Memang hati mengelegak betul..Suami tanya2 gak kenape aku senyap.. Aku tau dia tau kenape aku tarik muka.. Tapi saje je buat2 tanya lagi.. Muka suami dah serba salah.. kalau aku bukak mulut kompem2 perang besar.. baik aku diam dulu.. Tak pasal2 aku tido dalam hati yang sakit amat2 bagai di hiris2 je..

Tapi bila pikir balik bukan la salah laki ak 100% pun.. aku yang bajet2 nak open minded sangat.. hamik kau.. Memang tak la lepas ni nak urut mane2 main terjah je.. So, kesimpulan nya kepada kaum hawa semua..

Kalau2 cik abg uolls tu nk gi urut elok dan lebih afdal sekiranya korang tau kat mana, dengan siapa, dan tau mcm mana servis tempat urut tu.. Ngarut je urut2 babi nie.. Eh urut bali ni.. Tersasul pulak.. hehe..

Tapi sebaik2 alam semesta kalau korang pergi teman sekali. Tak la aku cakap semua pusat urut tu tipu.. tapi eloknya kalau korang pikir sempit sikit mcm aku. Sempit tak sempit.. Kalau aku tau laki aku pergi tempat2 macam tu lagi memang aku terajang dia dengan tukang2 urut dia sekali.. kalau pergi dengan kawan pun dengan kawan2 dia aku terajang..

so kena extra careful lepas ni sebab aku rasa memang bersepah je pusat urut yang mcm nie kt KL nie.. Jangan cepat sangat percaya kan laki2 anda.. hahaha.. cukup la kami dah terkena sekali.. kalau korang nak rasa pedih dansakit yang aku rasa sekarang nie boleh la try even laki aku tak bersalah dalam cerita ni.. sakit bebbbb.

Sumber : HidungKembang via http://manisz.site via jomshare

“Saya sudah lama menderita penyakit ini tetapi saya lawan dengan makan ubat tahan sakit dibekalkan oleh doktor. Sakit ini semakin teruk dan sudah membawa ke perut.. “

PENYANYI Zamani Ibrahim mengakui masalah sakit tulang belakang bengkok yang dihidapinya semakin serius dan memerlukan rawatan rapi namun memilih untuk merahsiakannya kepada peminat.

Zamani, 47, yang juga penyanyi kumpulan Slam berkata, dia tidak mahu terlalu bercerita kepada peminat kerana tidak mahu mereka bimbangkan keadaannya.

“Saya sudah lama menderita penyakit ini tetapi saya lawan dengan makan ubat tahan sakit dibekalkan oleh doktor. Sakit ini semakin teruk dan sudah membawa ke perut.

“Saya pula lebih senang pendamkan sendiri daripada berkongsi dengan semua orang. Sepatutnya saya kena menjalani pembedahan tetapi saya enggan kerana faktor umur akan buat kesannya lebih teruk,” katanya kepada Harian Metro.

Berbalik kepada masalah penagihan dadah yang pernah membelenggunya, Zamani berkata, dia masih merujuk perkara berkaitan masalah ini kepada Persatuan Pengasih Malaysia (Pengasih).

“Saya tidak boleh halang masyarakat buat tanggapan begini. Benda ini saya tidak berani nak cakap sudah habis kerana rawatan perlu dibuat secara berterusan sehingga akhir hayat.

“Ia boleh berulang kepada sesiapa saja. Saya memang tidak berani berkata saya sudah sihat sepenuhnya,” katanya yang pernah menerima rawatan penagihan dadah di Pengasih pada 2015.

Sumber : Harian Metro

Kredit : Berita Kopak via KRT

Shah Slam Dedahkan Sikap Sebenar Zamani Slam

Pada hari Jumaat lalu Murai Batu ada ternampak di dalam Facebook pengakuan seorang teman rapat kepada vokalis Slam, Zamani yang sebelum ini ditangkap kerana kesalahan memiliki dadah.

Artikel dan foto ihsan www.murai.com.my

Pada hari Jumaat lalu Murai Batu ada ternampak di dalam Facebook pengakuan seorang teman rapat kepada vokalis Slam, Zamani yang sebelum ini ditangkap kerana kesalahan memiliki dadah.

Ketua kumpulan dan juga pengasas kugiran Slam iaitu Shah Slam telah mendedahkan sedikit sikap dan rahsia peribadi vokalis Slam tersebut.

Shah atau nama sebenarnya Shah Nizam bin Abdul Halim mendedahkan di dalam media sosial dan perkara ini telah mendapat perhatian serta reaksi positif daripada pengikut dan peminat kumpulan yang merupakan fenomena satu ketika dulu.

Bagi Shah Slam, masyarakat dan umum hanya mengetahui satu perangai buruk Zamani, namun ramai yang tidak tahu betapa banyaknya sikap yang baik dari Zamani dan ia melebihi daripada kesalahan yang dibuatnya itu.

Di zaman kegemilangan, Zamani sememangnya popular dengan sikap rendah diri dan amat pemalu. Murai Batu ada juga terdengar pelbagai cerita tentang dia sebenarnya. Ada yang cakap Zamani pakai kaca mata hitam kerana ingin mengurangkan rasa malu dan gemuruhnya bila berada di atas pentas.

Zamani juga merupakan seorang penyanyi yang tidak pernah meninggi diri walaupun dia sebenarnya tergolong dalam kelompok vokalis terbaik di Malaysia daripada dahulu sehingga kini.

Shah juga berkata ketika di awal kemunculan, oleh kerana Zamani mempunyai sifat malu yang cukup tinggi, dia terpaksa belajar beraksi di pentas dengan Shah. Walaupun Murai Batu tidak pernah berbual atau berbicara dengan Zamani tetapi Murai Batu dapat rasakan dia seorang yang tidak akan mencari masalah dengan orang.

Pasti ada yang tidak suka atau tidak senang dengan kehidupan Zamani sehingga ingin merosakkan reputasinya. Apa pun Murai Batu ucapkan syabas kepada peminat Slam kerana berada di belakang vokalis kesayangan anda itu ketika dia melalui waktu yang sukar dalam hidupnya.

MURAI BATU: Terasa diri amat terhina kau lakukan, sayu je lirik Gerimis Mengundang ni. Mengundang emosi pula!

sumber: Gegar.my

Whataspp ada rahsia tersembunyi..6 Fungsi Berjaya dibongkar..Cepat TRY!!!, boleh elak dari kantoi :)

Penggunaan WhatsApp boleh dikatakan sebagai aplikasi WAJIB yang mesti ada bagi sesiapa yang memiliki telefon pintar. WhatsApp merupakan cara paling mudah dan jimat untuk berkomunikasi dengan orang lain dengan cara menghantar mesej, video, gambar, audio dan sebagainya. Malah, WhatsApp juga ‘meriah’ dengan pelbagai jenis grup bagi memudahkan lagi urusan untuk berhubung.

Sebenarnya, fungsi WhatsApp bukan sekadar ini sahaja. Ada 6 fungsi cara nak guna aplikasi WhatsApp yang masih ramai tak tahu. Jom belajar trik ini.

#1. Invisible

Jika tak suka orang nampak ketika online, atau nak sembunyikan status ‘last seen’ guna cara ini:Android: Menu > Settings > Account > Privacy. 
iOS: > Settings > PrivacyDengan cara ini, anda tetap boleh ‘online’, tetapi orang tak nampak kehadiran anda online.

#2. Highlight Mesej

Nak bagi orang nampak dan lebih jelas dengan apa yang kita nak sampaikan, bukan hanya dengan emoticon sahaja. Tapi boleh juga buat cara ini;Kalau italics, letak underscore _ sebelum dan selepas perkataan _text_ .
Kalau nak bold. Letak * sebelum dan selepas perkataan *text*
Kalau nak strikethrough type, letak twiddles sebelum dan selepas perkataan ~message~.

#3. Nak Spam Mesej atau Broadcast Mesej

Tak semestinya kena buat WhatsApp group kalau nak sampaikan mesej. Sebenarnya boleh je hantar sekali banyak mesej kat personal WhatsApp diorang.Contohnya seperti ini;

#4. Macam mana nak tahu kalau dah kena blocked ?

1.Orang tu tak ada profile picture.
2.Tak boleh nampak bila dia online atau last seen.
3.Semua mesej yang dihantar akan ada satu tick je.
4.Bila buat whatsapp group tapi tak boleh invite orang tu.

Hah cuba check contact chat, pernah tak kena blocked?

#5. Mana nak cari balik mesej yang penting ?

Selalunya dekat WhatsApp group ada beratus mesej yang dihantar dan kadangkala ada benda penting yang perlu diambil perhatian.Kalau nak scroll satu persatu mesej-mesej tersebut memang makan masa dan biasanya susah nak jumpa semula.Cara mudah nak atasi masalah ini,starred kan je mesej tu. Tekan kat text tu lama, sampai dia keluar pop out. Then click simbol star. Mudah kan!

#6.Elak ‘Storage Capacity’ Cepat Penuh

Hah, ni trik yang paling bagus bagi sesiapa yang ada memori smartphone yang sikit.Sebab kebiasaannya jika tak buat setting ini, WhatsApp akan muat turun semua media yang dihantar secara automatik. Tak kira lah ia diperlukan atau tidak. Ia akan membuatkan memori phone cepat penuh. Dengan ikut trik ini, anda sebenarnya boleh memilih jenis media yang anda mahukan sahaja.Anda boleh turn off media autosave dengan cara ini;Android: Settings > Data Usage
iOS: > Settings > Data and Storage Usage > Media

Selamat Mencuba!

Sumber: Brightside Via rosesmediadaily

Jangan berseluar dalam / berbikini bila di depan anak, tiada istilah ‘anak masih kecil tak tahu apa-apa’.. Baca ni…

Jangan berseluar dalam / berbikini bila di depan anak, tiada istilah ‘anak masih kecil tak tahu apa-apa’.. Baca ni…

Dari Akhi Fairuz Al-Jengkawi

“Budak lelaki itu kata, semasa dia kecil, dia selalu ternampak bapanya pakai seluar dalam di depan matanya selepas mandi. Ibu dan bapa fikir anak kecil lagi, tetapi mereka tidak sedar yang perbuatan mereka itu tersimpan dalam minda separa sedar anak-anak mereka.

“Nak dijadikan cerita, apabila dia sudah meningkat usia remaja, dia terdedah dengan video pornografi. Anda semua pun tahu bahawa video lucah ini boleh menyebabkan ketagihan. Dah tonton sekali, akan tonton lagi berkali-kali. Bila tengok yang biasa, beralih pula ke hardcore s*x sehinggalah mencari video lucah sesama jantina.

“Pada awalnya dia berasa janggal, namun lama-kelamaan rasa biasa dan condong ke arah itu. Bila sambung belajar ke sekolah berasrama, dibuli pula oleh rakan. Disuruh berbogel dan melakukan onani di hadapan pelajar senior. Mentalnya dibuli. Tetapi lama-kelamaan, ia menjadi perkara biasa dan dia semakin biasa melakukannya.

“Bayangkanlah, dia pernah tengok bapanya berbogel semasa kecil, kemudian ketagih dengan video lucah sesama jantina sehinggalah dibuli seperti itu. Rasa-rasanya apa yang akan terjadi pada remaja ini di kemudian hari?” soal rakan yang membuatkan saya terasa sedih.

“Adakah adik itu akan terlibat dengan gejala homoseksual?” saya menyoalnya kembali dan jawapan yang diberikan, “Ya!”

Kawan-kawan yang baik hati, ini adalah salah satu kisah menyayat hati yang berlaku kepada remaja di luar sana. Masyarakat hanya melihat output; gay, lesbian, pengkid, biseksual, zina. Namun di sebalik semua itu tersimpan memori silam yang kompleks untuk dirungkai.

Sebagai ibu bapa alaf baru, banyak yang perlu kita pelajari dan jaga. Benar, mereka anak kita namun ia bukan syarat untuk kita berbogel atau separa bogel di hadapan mereka. Aurat antara kita dan anak-anak perlu dititikberatkan.

Jangan hanya berseluar dalam dan berbikini sahaja bila berada di depan anak-anak. Apa kita fikir rumah itu sama seperti pantai Los Angeles?

Tuan puan yang disayangi, umum tahu anak kecil akan meniru apa sahaja yang mereka lihat. Segala perilaku ibu bapa mereka akan dipamerkan kembali oleh anak-anak. Anda pemarah, mereka akan cepat marah. Anda suka memukul mereka, mereka akan memukul orang lain pula hatta anda melakukan hubungan intim antara suami dan isteri pun mereka akan ikuti.

Ini kisah benar tuan-tuan. Kami pernah mengendalikan kes murid darjah dua yang melakukan hubungan intim (bercumbu dan meraba) dengan rakan sekelasnya di kala mereka baru berusia 8 tahun. Rasanya apa yang adik ini lakukan asbab nasfu atau hanya mencontohi perilaku ibu dan bapanya?

Setelah disoal-siasat, rupa-rupanya adik lelaki ini biasa melihat ibu dan ayahnya bercengkerama di rumah tanpa malu. Dia melihat dan memerhati tindakan ibu bapanya. Menurut bapanya, itulah cara dia menunjukkan kasih sayang kepada ibunya.

Kata-kata itu dikunci kemas dalam fikirannya.

“Saya suka dia, ini cara saya tunjukkan kasih sayang kepadanya,” kata murid itu mengulangi kata-kata bapanya itu.

Innalilahi wainna ilaihi rajiuun.

Ibu bapa, caknalah perkara ini ya. Jangan sesekali kita tanamkan mindset,

“Tak apa, anak masih kecil lagi. Mereka tidak tahu apa-apa,”

Sudahlah anak diberi gajet seawal usia bayi. Setelah diberi, tidak dipantau pula oleh ibu bapa. Anak kecil ini hanyut dengan dunia YouTube sehingga mereka menonton video yang tidak berpakaian.

Nak menjadi ibu bapa bukan perkara yang mudah. Segala ilmu untuk mendidik anak-anak perlu dipelajari. Fungsi tubuh badan juga perlu dijelaskan dengan baik kepada anak oleh ibu bapa. Ikut tahap umur anak. Fungsi zakar dan faraj perlu diberitahu. Ini tidak, zakar dan faraj pun ditukar kepada istilah yang lain seperti burung dan pepet. Allahu, ia tidak lucah, ia proses mendidik anak-anak.

Tuan puan, soal buli di asrama, kita kena akui ia berlaku. Baik di sekolah biasa atau di sekolah aliran agama. Jika dahulu hanya sekadar dibuli basuh baju pelajar senior, kini ia ditransformasikan ke satu tahap yang dahsyat iaitu dibuli dalam bentuk seksual.

Ibu bapa semua pun ambil tahu tentang isu pelajar asrama yang melakukan buli luar tabi’e kepada rakannya. Jika diulas isu ini, nanti kena saman pula. Takdir tuan-tuan.

Ibu bapa di luar sana, ketahuilah bahawa anak-anak adalah tanggungjawab kita bersama. Gali lagi ilmu, pratikkan. Mudah-mudahan anak kita terhindar dari zina, homoseksual, seks luar tabi’e, pedofil dan yang sewaktu dengannya.

Brother Fairuz
Gombak – 24/5/2017

Fuhhhh!!!! F0t0 Paling Lawa Agnes M0nica di Atas Pentas yang Buat Ramai Lelaki Meleleh air Liur!!!.

Penyanyi cantik Agnes Monica memang dikenal sebagai salah satu penyanyi wanita paling sukses di Tanah Air, selain itu Agnes juga kerap berani tampil seksi saat tampil diatas panggung. Tak hanya sukses di Indonesia, Agnes juga sudah Go International. Bahkan namanya perlahan sudah mulai dikenal oleh tokoh-tokoh penting didunia hiburan Internasional.

Sebagai seorang selebriti, Agnes bisa dibilang miliki kempuan yang komplit. Tak hanya miliki suara emas, mantan kekasih Daniel Mananta ini juga berbakat dalam akting dan modeling. Seperti yang dilansir dari Top10Artis, berikut 10 foto seksi Agnes Monica.

1. Foto-Foto Seksi Agnes Monica

Sebagai artis remaja yang mulai beranjak dewasa, Agnes Monica kini tampak lebih berani dalam mengeksploitasi keseksian tubuhnya. Ia tak ragu untuk tampil di depan publik dengan busana yang terbuka maupun tampil dalam video klip berkonsep seksi. Yang jelas, Agnes tampaknya melakukan semua ini demi membangun image-nya sebagai seorang artis internasional.

Foto di atas menunjukkan keseksian Agnes Monica dalam gaun berwarna putih. Ia tampak berdandan bagaikan seorang putri, dengan rambut yang ditata dengan sangat indah. Yang menjadi pusat perhatian tentu saja adalah belahan payudara Agnes Monica yang tampak menyembul dari balik gaunnya.

2. Simpel dan Hot

Walaupun sering dikategorikan sebagai aktis paling seksi di Indonesia, Agnes Monica sebenarnya cukup simpel baik dalam berdandan maupun berbusana. Ia tidak pernah tampak mengenakan make-up yang berlebihan dan lebih memilih untuk tampil natural. Wajahnya juga terlihat sangat oriental, segar, memesona, dan tentu saja sangat cantik.

Foto di atas adalah satu lagi bukti bahwa Agnes Monica tetap bisa tampil seksi dengan penampilan yang simpel. Hanya dengan mengenakan tank top berwarna putih, aura seksinya terlihat begitu kuat. Wajar saja, Agnes memang selalu mengatakan bahwa keseksian sebenarnya berasal dari dalam.

3. Glamor dan Hot

Sebagai seorang selebritis, tak heran jika Agnes Monica terkadang harus tampil super glamor. Wajar saja, ia sering diminta untuk tampil di berbagai event internasional, baik sebagai performer ataupun MC. Salah satu acara internasional paling bergengsi yang baru-baru ini dipandunya adalah American Music Award 2010 yang dilangsungkan di Los Angeles.

Gambar ini menunjukkan Agnes Monica dalam salah satu busananya yang paling glamor. Ia tampak mengenakan atassan bercorak macan, dengan warna perak mengilap. Di tangan kirinya terlingkar beberapa gelang kayu bernuansa etnis. Sangat glamor dan elegan!

4. Penghargaan yang diterima Agnes Monica

Agnes Monica merupakan salah satu artis wanita tersukses di Indonesia. Tak terhitung jumlah penghargaan yang diterimanya, baik dari dalam maupun luar negeri. Di antaranya adalah 10 Anugrah Musik Indonesia, 7 Panasonic Award. dan 4 MTV Indonesia Awards. Benar-benar sebuah prestasi yang sulit ditandingi oleh penyanyi manapun di Indonesia.

Dalam berbagai acara penyerahan penghargaan, Agnes Monica juga tidak segan-segan untuk tampil seksi. Salah satunya dalam foto ini, di mana ia mengenakan baju dengan bagian dada terbuka, menampakkan bra warna putih dan hitam yang membungkus indah payudaranya.

5. In Action!

Agnes Monica dikenal sangat total dan enerjik saat tampil di atas panggung. Ia tak mau hanya sekedar tampil lypsinc, melainkan selalu berusaha untuk menyanyikan lagu-lagunya secara langsung. Tentu saja hal ini patut diacungi jempol, mengingat belakangan ini sangat banyak grup musik Indonesia yang mengandalkan lypsinc saat tampil.

Foto Agnes Monica ini menunjukkan penampilannya di atas panggung yang tampak sangat total. Ia tak hanya menyanyi, namun juga menampilkan berbagai koreografi yang sangat energik. Dengan pakaian yang seksi, ia tampak begitu sensual dan keren di atas panggung.

6. Dedikasi dan Perjuangan Agnes Monica

Artis kelahiran tahun 1986 ini telah terjun ke dunia hiburan Indonesia sejak masih kecil. Karirnya dimulai di tahun 1992 ketika ia merilis lagu pertamanya berjudul Si Meong. Saat itu, tidak ada yang menyangka jika Agnes Monica akan tumbuh menjadi artis berkelas internasional seperti sekarang. Perjuangan dan dedikasinya memang harus diacungi jempol.

Untuk bisa meraih posisi seperti sekarang, ada banyak hal yang harus dikorbankan oleh Agnes, termasuk waktu untuk bersenang-senang layaknya remaja lain. Foto di atas diambil di sela-sela latihan Agnes Monica, ketika ia sedang mengambil waktu sejenak untuk beristirahat.

7. Foto Hot Konsert Agnes Monica

Agnes Monica lahir dari keluarga berdarah Tionghoa. Ia juga memiliki nama Mandarin, yaitu Yang Shi Man. Beberapa waktu yang lalu, Agnes Monica bahkan sempat tampil dalam sebuah drama Taiwan berbahasa Mandarin dengan judul Romance in the White House dan The Hospital. Ini merupakan bukti bahwa karirnya sudah mulai diapresiasi oleh dunia internasional.

Banyak fans yang mengatakan bahwa momen-momen paling seksi Agnes Monica adalah ketika ia tampil di atas panggung konser. Seperti pada foto ini, Agnes tampak sangat hot mengenakan kostum hitam. Badannya nampak atletis dan sangat padat berisi.

8. Rockstar

Sebagai seorang penyanyi, Agnes Monica sudah berkolaborasi dengan banyak musisi papan atas. Salah satu kolaborasinya yang paling diingat adalah bersama Ahmad Dhani dan Titi DJ. Ia mengambil banyak pelajaran dari tokoh-tokoh musik yang lebih senior untuk mengembangkan sayap lebih lebar sebagai entertainer kelas dunia.

Foto di atas diambil dari pemotretan Agnes Monica untuk majalah Rolling Stone. Sama seperti biasanya, ia tampak modis dan seksi. Berbalut atasan hitam, Agnes Monica tampak memamerkan keindahan pahanya yang sangat jenjang dan mulus.

9. Impian dan Harapan Agnes Monica

Sejauh apakah karir Agnes Monica akan meroket di dunia internasional? Jika melihat antusiasme, kerja keras, dan dedikasinya, tampaknya Agnes masih akan terus menuai berbagai prestasi. Jangan heran jika melihatnya tampil sebagai salah satu ikon musik Asia dalam beberapa tahun ke depan. Potensi itu ada, dan melihat talenta yang dimiliki Agnes, tampaknya hal ini sangat mungkin terjadi.

Jika melihat tren yang ditunjukkan Agnes Monica, terutama melihat kolaborasinya dengan artis internasional belakangan ini (yang terbaru adalah dengan Keith Martin, penyanyi R&B internasional), sepertinya Agnes bisa menjadi sosok diva yang mengharumkan nama bangsa. Selamat berjuang, Agnes!

10. Agnes Monica, Calon Legenda Indonesia

Menilik perjalanan karir dan prestasi yang diraihnya, tidak berlebihan jika menyebut Agnes Monica sebagai calon legenda musisi Indonesia. Ia boleh dibilang memiliki semua hal untuk menjadi entertainer yang sukses; mulai dari talenta menyanyi yang kuat, wajah cantik, dan tubuh yang sangat seksi. Ditambah dengan manajemen yang handal, wajar bila Agnes mampu menjadi salah satu penyanyi tersukses di Indonesia.

Foto di atas tampaknya bisa disebut sebagai foto Agnes Monica paling seksi. Ia mengenakan busana dengan belahan dada yang terbuka dan bawahan transparan yang menampakkan keseksian kakinya. Kulitnya yang sawo matang membuat Agnes makin terlihat eksotis dan memukau.

Kredit:awanviral & kumbang terbalik.com

Hanya Dalam 3 Minit, Semua Bayinya Keluar. Tapi Setelah Melihat Jumlahnya, Kamu Akan Terkejut.

Banyak pengantin baru yang ingin memiliki bayi yang sehat, apalagi jika bayi nya kembar. Tapi, untuk memiliki bayi kembar, bukan lah hal yang mudah. Menurut data, untuk memiliki bayi kembar dua, perbandingannya adalah 1:89. Dengan kata lain, hanya ada 1 anak kembar dari lebih kurang 90 orang yang hamil di dunia.

Untuk memiliki kembar dua saja, peluangnya sudah sangat kecil, apalagi dengan kembar lebih dari dua?

Di Amerika Serikat, ada seorang ibu hamil, yang dari awal kehamilannya, perutnya sudah lebih besar dari orang kebanyakan. Setelah diperiksa, ternyata wanita ini memiliki 6 bayi dalam perutnya! Kabar ini membuat satu keluarga sangat bahagia, namun juga khawatir. Karena jumlah bayi yang sebanyak ini dapat membahayakan kondisi ibunya.

Saat beberapa minggu menunggu di rumah sakit, ibu ini masih belum juga melahirkan, membuat doktor juga sedikit khuatir. Akhirnya saat hari melahirkan tiba, kerana hamil 6 kembar merupakan kes yang langka, agar memastikan kondisi ibu dan anak terjaga dengan baik, rumah sakit mempersiapkan tim untuk setiap bayinya, saat operasi berlangsung, setidaknya ada 50 dokter dan suster yang membantu.

Hal-hal yang dikhawatirkan dokter pun tak terjadi, bahkan 6 bayi-bayi ini keluar hanya dalam waktu 3 menit. Mereka semua pun dalam kondisi yang sangat sehat. Dokter mengatakan bahwa ini adalah keajaiban di atas keajaiban!

Saat ini, 6 bayi ini bertumbuh dalam kondisi yang sehat. Mama nya mengatakan, agar tidak bingung, mereka sepakat untuk menamai anaknya dengan inisial A sampai F.

Meskipun mengandung bayi kembar adalah hal yang membahagiakan, namun bagi sang ibu, tetap ada resikonya.

Kehamilan kembar lebih dari dua itu sendiri adalah kehamilan yang beresiko tinggi, peluang kelahiran prematur lebih tinggi 30% dari kelahiran normal, peluang komplikasi pun akan lebih tinggi. Komplikasi yang paling umum terjadi adalah sindrom transfusi hemolitik, penyakit ini mengacu pada dua janin dalam rahim yang saling merebut darah.

Oleh karena itu, beberapa kelahiran prematur membutuhkan perawatan khusus, orang tua juga harus berkonsultasi dan memperisapkan dengan baik.

Sumber: twgreatdaily

Lelaki Ini Dermakan Spermanya Ke Berbagai Negara, Saat Berjumpa Anak-Anaknya, Ini Yang Berlaku

Seorang pria pendonor sperma bertemu 19 orang anaknya untuk pertama kalinya.

Seperti dilansir dari Inside Edition, pria bernama Michael Rubino bertemu dengan anak-anaknya yang tinggal berpencar ke berbagai negara.

Pertemuan tersebut merupakan pengalaman yang sangat menarik dan tak terduga bagi Rubino.

Anak-anaknya berusia sekitar 16 sampai 21tahun, namun Rubino tidak membesarkan mereka.

Pria itu hanyalah pendonor sperma bagi ibu mereka.

“Saya tahu ketika saya menjadi pendonor, saya tidak mengharap banyak. Jika beruntung mungkin saya bisa bertemu dua atau tiga anak saja,” katanya, dilansir dari Inside Edition.

Namun pengalaman tak terlupakan itu membuatnya langsung menyayangi anak-anaknya meski tak membesarkan mereka.

“Dengan cepat saya merasa sangat mencintai mereka saat bertemu pertema kalinya,” ungkap Rubino.

Rubino, yang merupakan seorang seniman, memutuskan untuk menjadi pendonor sperma di usia 30-an.

Ia hanya ingin membantu orang lain membentuk sebuah keluarga.

Sebagian besar pendonor sperma memang tak diketahui namanya, tapi dia tak ingin seperti itu.

“Saya sengaja tak merahasiakan file dan identitas saya jadi jika ada (anak) yang muncul kapan saja, saya siap. Saya sudah tak sabar lagi untuk bertemu mereka,” kata Rubino.

Tak disangka, banyak anak-anaknya mulai menghubunginya dan dia akan langsung merespon.

Semua anak-anaknya juga sangat senang bertemu dengan ayah dan saudara biologisnya.

Mereka bahkan mencatat kesamaan mereka, seperti sifat ceria yang mereka miliki.

Selain itu, 11 di antaranya memiliki mata biru, sama seperti sang ayah.

Rubino selalu membuka pintu rumahnya untuk anak-anaknya itu.

Bahkan ada foto masing-masing anak ditemukan di dalam rumah Rubino.

Dengan 19 anak yang tersebar di seluruh dunia, Rubino berkomunikasi dengan mereka lewat media sosial.

Setidaknya itulah cara yang membuat mereka tetap terhubung satu sama lain.

Selamatkan pria hendak bunuh diri

Sementara, seorang pria bernama Kevin hampir saja bunuh diri satu dekade yang lalu, jika tidak “diselamatkan” oleh seorang wanita bernama Blake Walsh.

Ketika akan mengakhiri hidupnya, Kevin menerima telepon yang tak teduga dari orang yang kemudian menjadi istrinya itu.

“Saya telah menulis sebuah pesan, kemudian ke tempat saya akan melakukannya (bunuh diri). Saya mungkin sudah dalam tahap lima hingga 10 detik sebelum mengakhiri hidup saya,” kata Kevin dilansir dari People.com, Rabu (30/8/2017).

Kevin saat itu adalah seorang siswa SMA berusia 17 tahun di Chicago, Illinois, Amerika Serikat (AS) yang mengalami depresi.

Kevin merasakan itu usai merasa terisolasi dari orang-orang di sekitarnya.

Kesepian yang membuncah dan mendambakan kehadiran seseorang membuat dia mempertimbangkan untuk bunuh diri.

Hingga ada nomor tak dikenal yang muncul di telepon lipatnya yang bergetar.

“Saya tidak bisa membayangkan siapa yang di ujung telepon itu. Tapi ketika saya mengangkat telepon dan mendengar suaranya, saya tahu itu dia (Blake),” kata Kevin.

Blake sendiri bukanlah sosok yang asing bagi Kevin.

Keduanya pernah bertemu sebelumnya di sebuah kamp religi di Michigan, AS.

Namun, keduanya hanya berteman biasa dan tak pernah berhubungan lagi sampai hari di mana Blake menelepon Kevin.

Bagi Kevin, panggilan telepon itu adalah tanda bahwa seseorang peduli, dan itulah yang dia butuhkan.

“Saya punya nomor telepon baru dan Blake tak tahu nomor telepon baru saya. Apalagi kami tidak berbicara selama setahun sebelumnya,” kata Kevin.

“Ini benar-benar tidak mungkin, bagaimana ini bisa terjadi. Luar biasa,” ucap dia.

Kevin dan Blake tidak menjelaskan secara detail apa yang mereka bicarakan di momentum yang menyelamatkan nyawa Kevin itu.

Namun, cinta di antara mereka semakin tumbuh sejak saat itu.

Kevin akhirnya mengakui cintanya dan kekagumannya pada Blake.

Ia pun melamar Blake pada bulan April 2016 dengan sebuah cincin dengan berlian hitam.

 

Sumber:bangkapos.com