“Saya sudah lama menderita penyakit ini tetapi saya lawan dengan makan ubat tahan sakit dibekalkan oleh doktor. Sakit ini semakin teruk dan sudah membawa ke perut.. “

PENYANYI Zamani Ibrahim mengakui masalah sakit tulang belakang bengkok yang dihidapinya semakin serius dan memerlukan rawatan rapi namun memilih untuk merahsiakannya kepada peminat.

Zamani, 47, yang juga penyanyi kumpulan Slam berkata, dia tidak mahu terlalu bercerita kepada peminat kerana tidak mahu mereka bimbangkan keadaannya.

“Saya sudah lama menderita penyakit ini tetapi saya lawan dengan makan ubat tahan sakit dibekalkan oleh doktor. Sakit ini semakin teruk dan sudah membawa ke perut.

“Saya pula lebih senang pendamkan sendiri daripada berkongsi dengan semua orang. Sepatutnya saya kena menjalani pembedahan tetapi saya enggan kerana faktor umur akan buat kesannya lebih teruk,” katanya kepada Harian Metro.

Berbalik kepada masalah penagihan dadah yang pernah membelenggunya, Zamani berkata, dia masih merujuk perkara berkaitan masalah ini kepada Persatuan Pengasih Malaysia (Pengasih).

“Saya tidak boleh halang masyarakat buat tanggapan begini. Benda ini saya tidak berani nak cakap sudah habis kerana rawatan perlu dibuat secara berterusan sehingga akhir hayat.

“Ia boleh berulang kepada sesiapa saja. Saya memang tidak berani berkata saya sudah sihat sepenuhnya,” katanya yang pernah menerima rawatan penagihan dadah di Pengasih pada 2015.

Sumber : Harian Metro

Kredit : Berita Kopak via KRT

Shah Slam Dedahkan Sikap Sebenar Zamani Slam

Pada hari Jumaat lalu Murai Batu ada ternampak di dalam Facebook pengakuan seorang teman rapat kepada vokalis Slam, Zamani yang sebelum ini ditangkap kerana kesalahan memiliki dadah.

Artikel dan foto ihsan www.murai.com.my

Pada hari Jumaat lalu Murai Batu ada ternampak di dalam Facebook pengakuan seorang teman rapat kepada vokalis Slam, Zamani yang sebelum ini ditangkap kerana kesalahan memiliki dadah.

Ketua kumpulan dan juga pengasas kugiran Slam iaitu Shah Slam telah mendedahkan sedikit sikap dan rahsia peribadi vokalis Slam tersebut.

Shah atau nama sebenarnya Shah Nizam bin Abdul Halim mendedahkan di dalam media sosial dan perkara ini telah mendapat perhatian serta reaksi positif daripada pengikut dan peminat kumpulan yang merupakan fenomena satu ketika dulu.

Bagi Shah Slam, masyarakat dan umum hanya mengetahui satu perangai buruk Zamani, namun ramai yang tidak tahu betapa banyaknya sikap yang baik dari Zamani dan ia melebihi daripada kesalahan yang dibuatnya itu.

Di zaman kegemilangan, Zamani sememangnya popular dengan sikap rendah diri dan amat pemalu. Murai Batu ada juga terdengar pelbagai cerita tentang dia sebenarnya. Ada yang cakap Zamani pakai kaca mata hitam kerana ingin mengurangkan rasa malu dan gemuruhnya bila berada di atas pentas.

Zamani juga merupakan seorang penyanyi yang tidak pernah meninggi diri walaupun dia sebenarnya tergolong dalam kelompok vokalis terbaik di Malaysia daripada dahulu sehingga kini.

Shah juga berkata ketika di awal kemunculan, oleh kerana Zamani mempunyai sifat malu yang cukup tinggi, dia terpaksa belajar beraksi di pentas dengan Shah. Walaupun Murai Batu tidak pernah berbual atau berbicara dengan Zamani tetapi Murai Batu dapat rasakan dia seorang yang tidak akan mencari masalah dengan orang.

Pasti ada yang tidak suka atau tidak senang dengan kehidupan Zamani sehingga ingin merosakkan reputasinya. Apa pun Murai Batu ucapkan syabas kepada peminat Slam kerana berada di belakang vokalis kesayangan anda itu ketika dia melalui waktu yang sukar dalam hidupnya.

MURAI BATU: Terasa diri amat terhina kau lakukan, sayu je lirik Gerimis Mengundang ni. Mengundang emosi pula!

sumber: Gegar.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *